Qui som?

Els nostres inicis es remunten fa més de 40 anys quan un grup de famílies va voler crear una escola que respongués a les seves inquituds i la seva manera d’entendre l’educació: una escola oberta a tothom on la participació, la cooperació, la corresonsabilitat i el respecte a la pluralitat fossin els pilars fonamentals. Fruit de la voluntat i il·lusió d’aquestes famílies, l’Escola Teide ha tingut la oportunitat d’educar infants i joves durant més de 4 dècades.

Un dels nostres principis és el compromís i l’arrelament amb el territori, establint una estreta relació amb les famílies i el barri. És per això que oferim una educació complerta i integral en un indret tranquil i privilegiat de Viladecans, apostant per un projecte educatiu de qualitat d’una sola línia i que s’estén fins a l’ESO.

El fet de gaudir d’una organització interna flexible i dinàmica ens permet renovar-nos i adaptar-nos als canvis permanents de la societat en què vivim. Som una escola en contat creixement i transformació, per bé que prioritzem i apstem per l’estabilitat d’un equip humà entregat i de qualitat per damunt de tot, oferint un acompanyament i atenció personalitzada en totes les etapes del desenvolupament.

El alumnes són els protagonistes del seu aprenentatge, però la implicació activa i la correlació de les famílies, mestres i personal no docent del centre resulten fonamentals perquè ho puguin assolir. Volem que els nostres alumnes gaudeixin de l’aprenentatge en un ambient estimulant, familiar i acollidor, proporcionant fites intel·lectuals que pretén despertar el seu interès i, alhora, respecten els diferents ritmes de treball i optimitzen el rendiment de cada nen o nena.

A l’Escola Teide hi trobareu un indret familiar on els vostres fills/es podran expressar-se lliurement i ser valorats.

Cooperativisme

L’Escola Teide és una cooperativa de pares que s’uneixen de forma voluntària per satisfer les necessitats i les aspiracions de les nostres famílies i del nostre alumnat a través de la implicació, la corresponsabilitat i l’esperit crític, claus del projecte educatiu del centre. Amb nosaltres formaràs part d’una Cooperativa amb més de 40 anys on es treballa en xarxa des dels més petits fins als més grans, i per suposat amb els pares. Com a pare/mare, forma part de les diferents comissions i prepara’t per tenir un paper actiu a l’escola dels vostres fills.

Com a alumne, prepara’t per treballar de manera conjunta amb els altres estudiants de l’escola, independement de l’edat, i per formar part d’aquesta gran família.

Sistema educatiu

Escola cooperativa oberta a tothom, des d’infatil fins a l’ESO. Oferim una educació integral i en valors des dels 3 fins als 16 anys, potenciant la corresponsabilitat, la creativitat, l’emprenedoria i la solidaritat, entre d’altres.

Disposem d’una sola línia, fet que ens permet oferir una atenció més personalitzada i atendre les necessitats educativa de cada alumne. Aquest fet, a més, possibilita la cooperació entre alumnes de diferents generacions.

El nostre equip

L’Escola Teide està composada per un increïble equip humà de docents i PAS que vetllen en el dia a dia pel benestar de l’escola, dels seus alumnes i les seves famílies.

Equip directiu

DIRECCIÓ: NÚRIA FUERTES
SOTSDIRECCIÓ: ALBERT GALLEGO
CAP D’ESTUDIS PRIMÀRIA: MARÍA JOSÉ RUFS
CAP D’ESTUDIS SECUNDÀRIA: ANNA CARMONA
COORDINACIÓ PEDAGÒGICA: LAURA TORRAS

 

Equip docent

Educació Infantil (EI) i Primària (EP)

Tutores d’EI: Cristina Milla i Ana Pérez
Tutora 1r EP: Magda Texidó
Tutora 2n EP: Pilar Hita
Tutora 3r EP: Maria Clavel
Tutora 4t EP: Esther Puig
Tutora 5è EP: Noemí Brenes
Tutora 6è EP: Imma Quintín
Especialistes:
– Educació física: Eva Segura
– Anglès: María José Rufs, Laura Torras i Ylenia Lozano
– Música: Maria Clavel
– Psicopedagogia: Núria Fuertes
– Vetlladora: Carla López

 

 

Educació Secundària Obligatòria (ESO)

Tutora 1r ESO: Berta Gascó
Tutora 2n ESO: Maribel Salgado
Tutor 3r ESO: Cesc Avilés
Tutora 4t ESO: Edurne Sesé
Especialistes: 
– Ciències socials, geografia i història: Albert Gallego
– Competència lingüística: Anna Carmona
– Anglès: Gemma Echebarria
– Educació física: Eva Segura
– Música: Tomás Montilla
– Psicopedagogia: Núria Fuertes
 

Comissions

Comissió de festes: La comissió de festes de l’escola juga un paper fonamental en la organització de celebracions durant el curs escolar. Amb dedicació i molt d’entusiasme, els membres de la comissió treballen junts per assegurar que cada esdeveniment sigui un èxit i una experiència memorable per als alumnes. A més, la comissió busca innovar constantment i oferir noves idees per mantenir l’emoció i l’interès dels estudiants en cada celebració. En aquest sentit, la col·laboració de les famílies és essencial perquè, juntament amb els membres de la comissió, es pugui aconseguir un ambient divertit i acollidor i puguem vibrar amb cada una de les festes.

Comissió d’atenció a la diversitat: Aquesta comissió s’ha conformat per garantir la inclusió, l’adaptació i, sobretot, la conscienciació de tota la comunitat educativa. Des de la comissió, es treballa conjuntament amb centres externs de psicopedagogia i s’organitzen tallers i xerrades que pretenen arribar a tot l’alumnat del centre, les seves famílies i el personal docent, orientant i donant resposta a les diferents situacions o vivències amb els que es poden presentar.

Comissió de marketing i xarxes socials: Formar part de la comissió de comunicació d’una escola és una tasca molt important i significativa que requereix d’un compromís i dedicació constant. Aquesta comissió és la responsable d’establir i mantenir una comunicació efectiva entre l’escola, els pares, els estudiants i la comunitat en general, en el marc d’una era tecnològica. No es tracta només de mostrar el que treballem cada dia a l’escola a les nostres famílies, sinó també de donar a conèixer la nostra escola a l’exterior.

Comissió de convivència: En qualsevol nucli de convivència poden aparèixer situacions que suposen un entrebanc per al correcte desenvolupament de la mateixa. En aquest sentit, la comissió de convivència és tan important com necessària. Des d’aquesta comissió, famílies i personal docent treballen conjuntament per garantir una situació d’harmonia i un transcur òptim en el dia a dia i la convivència de tots els membres que formen part de la nostra comunitat educativa. S’encarreguen també de vetllar pel benestar de tothom i d’aportar les eines necessàries per reconduir situacions impròpies o no desitjades dins i fora del centre que poden comportar un malestar individual o de grup.

Comissió d’orientació: La comissió d’orientació neix fruit de l’ampli ventall d’ofertes educatives i laborals existents a la societat. Des de la comissió es pretén introduir totes aquestes possiblitats als nostres alumnes i proporcionar-los eines que els ajudin a decidir el seu futur immediat, minimitzant el neguit que sovint poden generar aquestes decisions. Ja des de ben petits els introduïm en els oficis de les famílies de l’escola i, en edats més avançades, ho fem extensiu a petites i grans empreses del territori mitjançant visites i col·laboracions puntuals.